VONJ: zelo aromatičen, vrtnice, ingver, klinčki, zrele rumene breskve, liči
OKUS: Penina je sveža, suhega in polnega okusa, srednje bogata. V okusu nas spominja na rumeno sadje, eksotično sadje, suhe sadeže in prepečenec. Lepo ravnovesje med sladkorjem in kislino, z dolgim pookusom.
BARVA: zlato rumena
VINIFIKACIJA: Stiskanje pri nizkem tlaku, fermentacija sonovnega vina v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, po 18 mescih napolnjeno v steklenice, v katerih poteka sekundarna fermentacija.
STEYER VANEJA Dišeča penina popolnoma suho in hrana: Postrežemo jo kot aperitiv, dopolnjuje lahko tudi nekatere predjedi in glavne jedi, še posebej, če se poigramo z začimbami.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 8-10 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: Zorenje v steklenicah minimalno 6 let.
POTENCIAL STARANJA: 10 let