VONJ: Cvetica je poudarjena in ponuja čudovit splet sortnih zaznav predikatnega vina. Najdemo tako vrtnice, med, cvetje kot žlahtno plesen, suhe sadeže, rozine.
OKUS: Vino je gosto, oljnato. Prav tako zaznamo značilnosti suhega sadja, suhih fig, medu, čebeljega voska. Okus je intenziven in pester, z daljšim odhodom.
BARVA: globoko zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 12 ur po trgatvi, fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, s čimer ohranimo značilno aromo dišečega traminca.
DIŠEČI TRAMINEC izbor in hrana: Dišeči Traminec izbor se ujema z azijsko slajšo hrano, zrelimi siri, sladicami in s čokoladnimi sladicami.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,0 kg/trta
POTENCIAL STARANJA: 20 let