Jožef Steyer je ob podpori žene Marije leta 1934 postavil temelje domačije in kovaške delavnice in svoje življenje posvetil kovaški obrti, o čemer še danes priča kovaški dimnik. Njun sin Jožef je kmetijsko dejavnost preusmeril v poljedestvo in živinorejo. Denar, prislužen s trdim delom v avstrijskih vinogradih in kleti, je vlagal v posest.
Tretja generacija kmetije, ki jo je prevzel Danilo, pa se je popolnoma posvetila razvoju vinogradniško-vinarskega posestva.
Z mešanico poguma, vznesenosti in mladostnega zagona in ljubezni do žlahtne trte je začel uresničevati svoj sen: posadil je prve trte, postavil novo klet in vinskemu trgu predstavil svoja vina. Z jasno vizijo, voljo in zaupanjem vase in v vina, je utiral pot blagovni znamki.
Že na začetku je bilo dišečemu tramincu dodeljeno vodilno mesto:
Naša vinska klet se nahaja v vasi Plitvica blizu Gornje Radgone. To je blizu avstrijske meje – približno uro od mesta Gradec v smeri jugozahoda.
Obdelujemo 20 hektarjev vinogradov na Plitvičkem Vrhu, Aženskem Vrhu, . Sadijo jih naslednje sorte za pridelavo vina: Dišeči Traminec, Ranina – Bouvier traube – lokalna sorta, chardonnay, sivi pinot, rizling, sauvignon, velški rizling in dve sorti rdečega vina: modri pinot in zweigelt. Posebnost naše hiše je sorta Dišeči Traminec, ki daje vrhunsko vino v naši vinorodni regiji Radgona-Kapela gorice. Za pridelavo vrhunskih vin, večinoma belih, imamo zelo primerne podnebne razmere.
Odločili smo se, da bomo največji del vinogradniške površine zasadili s sorto dišeči traminec. Tej sorti namenjamo tudi največjo pozornost v kleti, saj je naš cilj izdelati veliko paleto sort dišeči traminec, od vin običajnega letnika do posebnih letnikov.
Ponosni smo tudi na penino denina iz dišeči traminca po klasični metodi in ekskluzivno Dišeči Traminec, pridelano po barični metodi.
Prva steklenice vina dišeči traminec in chardonnay so bile prodane 1993. Dišeči Traminec je bil zelo dobro sprejet v slovenskih restavracijah, kar je Danila v celoti spodbudilo k njegovi življenjski odločitvi: narediti kariero kot vinar. Naslednja leta (1994, 1995) smo zasadili nove vinograde. Leta 1995 je Danilo na mednarodnem vinskem tekmovanju v Ljubljani za chardonnay prejel prvo zlato medaljo.
Naslednje zelo uspešno leto je bilo leto 1998: na ljubljanskem vinskem tekmovanju Dišeči Traminec – izbor je dobil zlato medaljo in postal prvak te sorte. V tem letu je bila zgrajena tudi nova klet s hladilnim sistemom za doseganje najvišje kakovosti vin.
Danilo je s sorto dišeči traminc začel razvijati blagovno znamko vin in Hišo dišečega traminca.