VONJ: Poudarjen, z jasno sortno cvetico, ki spominja na cvet vrtnice, začimbe in zrele rumene sadeže.
OKUS: Vino je suho, s kančkom ostanka sladkorja, polnega telesa in intenzivnega okusa, ki se mu pridružijo še žlahtne medene note in značilnosti sortne tipike.
BARVA: zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
DIŠEČI TRAMINEC suho in hrana: Odlično se ujema z azijsko hrano, gosjimi jetri, teletino, siri in s pikantno hrano.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 10 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 10 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 15 let