VONJ: Zaznamo vonj domače slivove marmelade, divje češnje in maline, vanilije, hrasta, tobaka.
OKUS: Tudi v okusu prevladuje aroma slivove marmelade, rdečega sadja, ki jo lepo dopolnjujejo aromatike tobaka, temne čokolade, vanilije. Vino je prijetno in elegantno, polnega telesa, z uglajenimi tanini in z dolgim pookusom.
BARVA: rubinaste barve z bakrenimi odtenki
VINIFIKACIJA: Maceracija 10 dni, spontana fermentacija v lesenih hrastovih sodih.
STEYER MARK cuvee rdeče in hrana: Steyer Mark rdeče lahko postrežemo k rdečemu, gosjemu in račjemu mesu in odlično se prilega k tatarskemu bifteku.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 18 °C
70 % modri pinot, 30 % zweigelt
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 24 mesecev 50 % v novih barrique sodih in 50 % v rabljenih hrastovih sodih. 12 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 15 let