Dišeči Traminec polsladko 2023

13,30 

Lahko ga postrežemo ob gosjih jetrih, azijski hrani, sirih, k začinjeni hrani in k ne presladkim sladicam.

VONJ: Zelo aromatičen, vrtnice, ingver, klinčki, zrele rumene breskve, liči.

OKUS: Sortno značilen, razkošna cvetica spominja na citruse, liči, mandarine, vinogradniško breskev, med, klinčke, cimet. Vino je aromatično, harmonično, s srednje dolgim pookusom.

BARVA: zlato rumena

VINIFIKACIJA: Maceracija 24 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.

DIŠEČI TRAMINEC polsladko in hrana: Lahko ga postrežemo ob gosjih jetrih, azijski hrani, sirih, k začinjeni hrani in k ne presladkim sladicam.

PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C

SORTA: 100 % dišeči traminec

GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta

ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.

POTENCIAL STARANJA: 10 let

 

 

Weight 1,5 kg
Letnik

2023

Čas trgatve

09/2023

Trgatev

Ročna trgatev z ročno selekcijo v vinogradu

Vinogradni okoliš

Štajerska Slovenija, EU

Vinogradi

Plitvički Vrh, 6 ha (280 m n. m.)

Tla

Glina, Pesek

Starost vinograda

20 let

Gostota nasada

4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRINOS Grozdja

1,5 kg/trta

Vsebnost alkohola

12,5 % vol

Ostanek sladkorja

26 g/l

Kislina

5,34 g/l

PH

3,48

Stekleničenje

03/2024

Število steklenic

12.000 steklenic 0,75 l

Hiša dišečega traminca

Spletna trgovina

TOP
Arrow

Dišeči Traminec polsladko 2023

13,30 

Košarica 0

Ogledali ste si 0

Dodano med priljubljene OGLED PRILJUBLJENIH