VONJ: Zelo aromatičen, vrtnice, ingver, klinčki, zrele rumene breskve, liči.
OKUS: Sortno značilen, razkošna cvetica spominja na citruse, liči, mandarine, vinogradniško breskev, med, klinčke, cimet. Vino je aromatično, harmonično, s srednje dolgim pookusom.
BARVA: zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 24 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
DIŠEČI TRAMINEC polsladko in hrana: Lahko ga postrežemo ob gosjih jetrih, azijski hrani, sirih, k začinjeni hrani in k ne presladkim sladicam.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 10 let