VONJ: Spominja na ribez, kosmulje, koprive, zelišča.
OKUS: Vino je polno, mineralno, strukturno, zaznamo ribez, različne začimbe, kljub strukturi ima lepo sortno značilnost zrelega sauvignona.
BARVA: rumenozelena
VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Spontana fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
STEYER MARK Sauvignon exclusive in hrana: Odlično se prilega h glavnim bogatim jedem iz perutnine, svinjine, teletine, k različnim testeninam, morskim jedem, še posebej dobro se ujema s pikantno hrano.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12 °C
SORTA: 100 % sauvignon
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 12 mesecev v akacijevih sodih na kvasovkah in 12 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 15 let