Steyer Vaneja

65,00 

Vino je esenca narave, zato ob njem lahko uživamo v prijetni družbi. Spremlja lahko posebne čokoladne sladice, posebne zorjene sire z medom.

VONJ: Intenziven, kompleksen, med, liči, zreli citrusi, mandarine, ananas.

OKUS: V ustih se sproščajo bogate žlahtne arome. Vino je kompleksno, dobro uravnoteženo med sladkorji in kislinami. Zaznamo medene note, zrele citruse, vino ima dolg pookus.

BARVA: globoko zlata

VINIFIKACIJA: To posebno vino pridelujemo vsaka štiri leta, posvečeno je Vanejinemu rojstnemu dnevu, 29. februarja.
Konec septembra smo kratke šparone dišečega traminca z grozdjem porezali in jih obesili nad kletjo, grozdje se je nato počasi sušilo, izgubljalo je vodo in koncentriralo sladkor, kislino in številne mineralne snovi. 29. februarja smo grozdne rozine dišečega traminca stinili in iz njih pridelali zelo koncentriran mošt. Nato je potekala fermentacija približno 3 mesece pri kontrolirani temperaturi.

STEYER VANEJA in hrana: Vino je esenca narave, zato ob njem lahko uživamo v prijetni družbi. Spremlja lahko posebne čokoladne sladice, posebne zorjene sire z medom.

PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12-14 °C

SORTA: 100 % dišeči traminec

GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta

ZORENJE: Vino je zorelo v rabljenih hrastovih sodih 3 leta in 1 leto v steklenicah.

POTENCIAL STARANJA: 50 let

 

 

Letnik

2011

Čas trgatve

09/2011

Trgatev

Ročna trgatev z ročno selekcijo v vinogradu

Vinogradni okoliš

Štajerska Slovenija, EU

Vinogradi

Plitvički Vrh, 6 ha (280 m n. m.)

Tla

Glina, Pesek

Starost vinograda

25 let

Gostota nasada

4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRINOS Grozdja

1,5 kg/trta

Vsebnost alkohola

10,00 % vol.

Ostanek sladkorja

228 g/l

Kislina

8,2 g/l

PH

3,5

Stekleničenje

04/2014

Število steklenic

1.000 steklenic 0,375 l

Hiša dišečega traminca

Spletna trgovina

TOP
Arrow

Steyer Vaneja

65,00 

Košarica 1

Ogledali ste si 0