VONJ: Intenziven, kompleksen, med, liči, zreli citrusi, mandarine, ananas.
OKUS: V ustih se sproščajo bogate žlahtne arome. Vino je kompleksno, dobro uravnoteženo med sladkorji in kislinami. Zaznamo medene note, zrele citruse, vino ima dolg pookus.
BARVA: globoko zlata
VINIFIKACIJA: To posebno vino pridelujemo vsaka štiri leta, posvečeno je Vanejinemu rojstnemu dnevu, 29. februarja.
Konec septembra smo kratke šparone dišečega traminca z grozdjem porezali in jih obesili nad kletjo, grozdje se je nato počasi sušilo, izgubljalo je vodo in koncentriralo sladkor, kislino in številne mineralne snovi. 29. februarja smo grozdne rozine dišečega traminca stinili in iz njih pridelali zelo koncentriran mošt. Nato je potekala fermentacija približno 3 mesece pri kontrolirani temperaturi.
STEYER VANEJA in hrana: Vino je esenca narave, zato ob njem lahko uživamo v prijetni družbi. Spremlja lahko posebne čokoladne sladice, posebne zorjene sire z medom.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12-14 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: Vino je zorelo v rabljenih hrastovih sodih 3 leta in 1 leto v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 50 let