VONJ: Aromatično vino z bogatim okusom suhe vrtnice, klinčkov in z nežnimi notami tobaka.
OKUS: Bogato strukturno vino, ki ima dobro ravnotežje med alkoholom, kislinami in sladkorji. Zaznamo zrele arome citrusov in tropskega sadja ter suhega sadja, kot so mandlji. Vino ima zelo dolg pookus.
BARVA: oranžno-zlata
VINIFIKACIJA: Po pecljanju smo jagode dali v akacijev sod, v katerem je 24 mesecev potekala maceracija. Spontana fermentacija pri kontrolirani temperaturi.
STEYER MARK extreme in hrana: Dobro se ujema z zrelimi aromatičnimi siri, začinjeno bogato hrano ali pa ga lahko uživamo samostojno ob cigari in v prijetni družbi.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 16 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,0 kg/trta
ZORENJE: 24 mesecev v akacijevem sodu in 24 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 15 let