VONJ: Bogat, kompleksen, zaznamo vonj divje vrtnice, ličija in nežnih not vanilije.
OKUS: Strukturen, poln, kompleksen, zaznamo tipiko sorte dišeči traminec, ki jo dopolnjujejo aromatike, ki spominjajo na prezrel liči, cimet, klinčke in sušene fige, zaznamo tudi nekaj nežnih not vanilije, tobaka in zelišč. Vino ime zelo dolg pookus.
BARVA: zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi, spontana fermentacija 50 % v akacijevih sodih in 50 % v hrastovih sodih barrique.
STEYER MARK Dišeči Traminec exclusive in hrana: Vino se dobro ujema z okusi bogatejših in začinjenih jedi, tartufov, gob, zrelih sirov, mesa na žaru, če ga začinimo z zelišči (rožmarin).
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 14 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 24 mesecev 50 % v akacijevih sodih, 50 % v barrique sodih in 24 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 20 let