VONJ: Cvetica je sortna, poudarjena, po bezgu, suhi travi, koprivah, kosmuljah, zelenih sadežih.
OKUS: Suho v ustih, z lepo poudarjenim karakterjem, srednje bogatega telesa, saden, v okusu spominja na kosmuljo, ribez, bezeg, zeleno papriko.
BARVA: nežno zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
SAUVIGNON in hrana: Sauvignon lahko postrežemo z belim mesom (piščanec, puran), svinjskimi kotleti, lahkimi ribami, vključno s školjkami, raki, jastogi in kozicami. Je tudi dober spremljevalec jedi, ki vsebujejo kapre, šparglje, bučke in kumare.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % sauvignon
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 10 let