Sauvignon 2020

Sauvignon lahko postrežemo z belim mesom (piščanec, puran), svinjskimi kotleti, lahkimi ribami, vključno s školjkami, raki, jastogi in kozicami. Je tudi dober spremljevalec jedi, ki vsebujejo kapre, šparglje, bučke in kumare.

VONJ: Cvetica je sortna, poudarjena, po bezgu, suhi travi, koprivah, kosmuljah, zelenih sadežih.

OKUS: Suho v ustih, z lepo poudarjenim karakterjem, srednje bogatega telesa, saden, v okusu spominja na kosmuljo, ribez, bezeg, zeleno papriko.

BARVA: nežno zlato rumena

VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.

SAUVIGNON in hrana: Sauvignon lahko postrežemo z belim mesom (piščanec, puran), svinjskimi kotleti, lahkimi ribami, vključno s školjkami, raki, jastogi in kozicami. Je tudi dober spremljevalec jedi, ki vsebujejo kapre, šparglje, bučke in kumare.

PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C

SORTA: 100 % sauvignon

GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta

ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.

POTENCIAL STARANJA: 10 let

 

 

Teža 1,5 kg
Letnik

2019

Čas trgatve

09/2019

Trgatev

Ročna trgatev z ročno selekcijo v vinogradu

Vinogradni okoliš

Štajerska Slovenija, EU

Vinogradi

Plitvički Vrh 1,5 ha (270 m n. m.), Zg. Bačkova 0,5 ha (280 m n. m.), Polana, 1 ha (320 m n. m.)

Tla

Glina, Granit, Lapor, Pesek, Tanalit

Starost vinograda

21 let

Gostota nasada

4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)

PRINOS Grozdja

1,5 kg/trta

Vsebnost alkohola

13,00 % vol.

Ostanek sladkorja

5,6 g/l

Kislina

7,0 g/l

PH

3,43

Stekleničenje

05/2020

Število steklenic

5.300 steklenic 0,75 l

Hiša dišečega traminca

Spletna trgovina

TOP
Arrow

Košarica 1

Ogledali ste si 0