VONJ: Nežni, majhni mehurčki, cvetne, sadne arome in eksotično sadje.
OKUS: Okus je prijeten, eleganten, uravnotežen. Penina je sveža, suhega okusa, srednje bogata. Karakter penini daje glavna sorta dišeči traminec z značilnimi cvetnimi aromami, medtem ko ji chardonnay daje živahnost, svežino in sadnost.
BARVA: rumenozelena
VINIFIKACIJA: Stiskanje pri nizkem tlaku, fermentacija sonovnega vina v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, po 6 mesecih napolnjeno v steklenice, v katerih poteka sekundarna fermentacija.
STEYER VANEJA Dišeča penina zelo suha in hrana: Peneče se vino lahko postrežemo kot aperitiv, k sirom in k srednje bogatim jedem.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 8-10 °C
SORTA: 80 % dišeči traminec, 20 % chardonnay
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE:Najmanj 3 leta zorenje v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 3 leta