NOS: takoj je razkril številne vonje, ki prevladujejo v tej mešanici. Šopek Gewurztraminer, poln suhih cvetov. Če si vzamete čas za odkrivanje arom v kozarcu, vas lahko presenetijo pikantne note vanilije, hrasta, tobaka, ki blagodejno vplivajo na vse naše čute …
OKUS: na jeziku je Steyer Mark prijeten in eleganten. Po okusu suh, polnega okusa, z aromo cvetja, vanilije in tobaka. To polnost ublaži dostojna raven kislosti. Vino ima dolgotrajno obstojnost na nebu, kar je zanesljiv znak skrbno strukturirane mešanice dišečega traminca, chardonnaya in sivega pinota.
BARVA: Steyer Mark cuvee bela ima prozorno zlato – rumeno barvo
VINIFIKACIJA: Maceracija dva dni po trgatvi v hladnem stanju. Sponatna fermentacija z naravnimi kvasnimi kvasovkami v nerjavnih jeklenkah v hladnem stanju za ohranitev okusa Gewurztraminer
Steyer Mark cuvee white & FOOD: Steyer Mark white lahko postrežemo s teletino, belim in rdečim mesom, dimljenim lososom, svežim ali zrelim sirom.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12 – 14 ° C
SORTA: 50% Dišeči Traminec, 25% Sivi Pinot, 25% Chardonnay
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov / ha (2,2 m x 0,8 m)
PRINOS Grozdja: 1 kg / trta
STARANJE: 50% v sodih barrique, 50% v starih hrastovih sodih 18 mesecev.
POTENCIAL STARANJA: 15 let