VONJ: Cvetica ponuja nezgrešljive sortne zaznave po limoni, breskvi, rumenih sadežih.
OKUS: V ustih je suho, s kančkom ostanka nepovretega sladkorja, ki se mu lepo poda in se uravnoteži z živahnimi kislinami. Okus je poudarjen in lepo napolni usta.
BARVA: limonasto rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 24 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
Renski Rizling in hrana: Rizling lahko postrežemo ob morskih sadežih, svinjskem in govejem mesu, pikantnih jedeh in azijski hrani.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % renski rizling
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 10 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 10 let