VONJ: Srednje aromatičen, prevladuje muškatna cvetica, ananas, zaznamo svežino limone.
OKUS: Vino je sveže sadno, z lepo uravnoteženimi živahnimi kislinami. Okus je poudarjen z značilno muškatno aromo.
BARVA: zelenorumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 24 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
RANINA in hrana: Ranino lahko postrežemo kot aperitiv, dobro se ujema tudi s teletino, belim mesom, perutnino, testeninami, zelenjavno rižoto.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % ranina
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 5 let