VONJ: Aromatičen, po začimbah, kot so sladki koren, klinčki, značilen vonj divje vrtnice in eksotičnega sadja.
OKUS: Okus je razkošen, sproščajo se plemenite arome, ki nas prijetno grejejo. Zaznamo med, cimet, liči in ostale agrume.
BARVA: zlato rumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 48 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
DIŠEČI TRAMINEC polsuho in hrana: Lahko ga postrežemo ob gosjih jetrih, azijski hrani, sirih, k začinjeni hrani in k sadnim sladicam.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 12 °C
SORTA: 100 % dišeči traminec
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 12 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 15 let