VONJ: V vonju zaznamo cvetico, ki spominja na zrela jabolka, hruške, breskve.
OKUS: Poln, maslen, lepo uravnotežen med kislinami in alkoholom. Zaznamo arome, ki spominjajo na maslo, vanilijo, suhe lešnike, orehe, začimbe.
BARVA: zelenorumena
VINIFIKACIJA: Maceracija 12 ur po trgatvi pri kontrolirani temperaturi. Fermentacija v inox cisternah pri kontrolirani temperaturi, da ohranimo sortno aromatiko.
Chardonnay in hrana: Chardonnay lahko postrežemo s široko paleto jedi, kot so perutnina, svinjina, testenine, zelenjava, rižota in trdi siri.
PRIPOROČENA TEMPERATURA ZA SERVIRANJE: 10-12 °C
SORTA: 100 % chardonnay
GOSTOTA NASADA: 4000 trsov/ha (2,2 m x 0,9 m)
PRIDELEK GROZDJA: 1,5 kg/trta
ZORENJE: 6 mesecev v inox cisternah na kvasovkah in 4-6 mesecev v steklenicah.
POTENCIAL STARANJA: 8 let